” Ha igazi értéket kutatsz az embervilágban az mindig lent van. Hírnévtől és hatalomtól távol, és ha értékes ember felszínre vetődik, gondoskodik róla, hogy állandó önvizsgálatot tartva, lelkében lent maradjon! Ez nem “szerénység” hanem az erő megóvása: a mélységnek iszonyú felhajtó ereje van” (Müller Péter: ji-king)

Szeretem, hogy bölcs tanácsadóm kiszakít a világ  mostanában annyira erősen anyagias világából.

Mert amikor ilyen üzenetet kapok visszazökkenek a lélek rejtelmeinek kutatásába. Mert igaz, hogy mindenkit erős vágyak hajtanak az akarata érvényesítésére, még is igazából önmagát az “apályos” időszakban ismeri meg igazán. Milyen háború dúl bennünk ha korlátozva van szerintünk az akaratunk? (igazából rajtunk kívül senki nem korlátozz minket, de ez egy következő téma). Másokat hibáztatunk ha életünk nem úgy alakul ahogy mi gondoljuk? Azok a személyek akiket szeretünk hirtelen ellenségé változnak, mert látszólag könnyebb az életük mint a miénk? És a szüleink akik (a legjobb esetben) mindent megtettek értünk átváltoznak olyan személlyé akik nem készítették fel a kudarcokra és egyébként sem támogattak eléggé amikor kellett volna? A világ arca a “csökkentés” ji-king-je alatt megváltozik . Megijedünk ha azt látjuk “parkoló pályára” rakott minket az élet. Pedig régi igazság hogy, a csészét ki kell ürítenünk ha újra megakarjuk tölteni. Ennél a jelnél az élet erre figyelmeztet és arra, hogy ne a társadalmi elvárások, és annak reklámjai szerint éld az életed mert az túlságosan kiszolgáltatottá tesz. Hisz erről szól minden a vágyainkon keresztül manipulálnak minket. Nem a vágyakkal van baj, mármint nem azzal, hogy akarsz szebbet jobbat az életedben hanem az, ahogy azt elakarod érni. Nem belülről építkezve kifelé, hanem csak a felszínt kielégítve új tárgyakkal, eszközökkel.

Ezért jó, ha néha félre állunk és mélyen magunkba nézve fedezünk fel új perspektívákat. Ezt biztosítja nekünk a “csökkentés”. Mert ha valaki egyszer mélyen önmagába lát, akkor már a spiritualitást nem csak az anyagiak megszerzésének eszközeként használja (vagy egyéb céljai eszközeként, ámbár eleinte lehet ez lesz a legnagyobb motivációja), hanem önmaga “mélységei” megismerésére. Ez segít hozzá minket ahhoz, hogy úgy kapjuk meg azt amire vágyunk, hogy már nem a görcsös akarás irányít minket így szinte már természetes, hogy ott van amit szeretnénk. Engedni, hogy történjen aminek történnie kell úgy, hogy tudjuk az csak jó lehet nekünk. Ez az igazi Hit.

És ennek feltárásában is segítség tud lenni az asztrológia, hisz megmutatja milyen is az az oldalunk ami a csökkentés hatására felszínre jön. Mert amit ismerünk talán könnyebben kezelünk.