Leírás
A homoktövisből készítenek többek között ivólét, dzsemet, bort, likőrt, zselét, pálinkát, héj- és magőrleményeket, olajtermékeket, de skandináv kozmetikumokhoz is felhasználják.
A gyümölcséből gyógyszerek alapanyagait nyerik ki, például nehezen gyógyuló vagy fekélyes sebek gyógyítására.
Rengeteg C-vitamint tartalmaz, tízszer annyit, mint a citrom.
A Bio Homoktövis készítményekben a bogyó húsa, héja, magja és leve található. A préselt levet vákuumos technikával kezelik, ennek révén a gyógynövény hasznos összetevői megmaradnak.
A nektárokhoz bio mézet, a lekvárokhoz pedig bio nádcukrot adtak hozzá, de cukorbetegséggel küzdők számára 100%-os préslé is kapható.
Bio Homoktövis Héj-Mag Őrlemény felhasználási javaslat: tetszés szerint salátára, levesbe, főzelékbe, müzlibe, süteményekbe, túróba stb. keverve.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.